Menü
Pálinkakészítési tanfolyam

Fontosnak tartjuk, hogy a több év alatt megszerzett tudásunkat továbbadjuk mások számára is, ezért szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket Pálinkakészítési tanfolyam. Az oktatás alatt a tanuló(k)nak aktívan részt kell venni az órákon, ezért kérjük csak azon lelkes tanulni vágyók jelentkezzenek, akik komolyan, mindent beleadva végig is járják a tanfolyamot.

 

Az oktatás


Az oktatás egy elméleti és egy gyakorlati részből áll. Az elméleti képzés háromórás, azaz 180 perc, ugyanis azt tapasztaljuk, hogy a leginkább akkor marad meg a tudás, amikor már magunk is részt veszünk a folyamatban. A gyakorlat magában foglalja a gyümölcs feldolgozását, csonthéjas gyümölcsök esetén a kimagvazást, a beoltást, majd az erjesztést és a pálinka lefőzését. Az elméleti oktatást követően, két hét múlva kerül sor a pálinka lefőzésére. Képzésünk nem ad szakképesítést, de oklevelet állítunk ki annak elvégzéséről.

 

Mikor indul a tanfolyam


A tanfolyam a gyümölcsérés függvényében indul, feltétele 400 kg gyümölcs megléte, amit a tanulónak szükséges biztosítania. A képzés elvégzése nincs előtanulmányhoz kötve, bárki jelentkezhet, aki kellő motivációt érez magában, hogy megtanulja és elsajátítsa ezt a különleges szakmát.

 

A tanfolyam díja


A tanfolyam díja 19.000 Ft/fő, plusz 1600 Ft/l a lefőzés díja, amely tartalmazza az általános forgalmi adót és jövedéki adót is.