Az oktatás egy elméleti és egy gyakorlati részből áll. Az elméleti képzés háromórás, azaz 180 perc, ugyanis azt tapasztaljuk, hogy a leginkább akkor marad meg a tudás, amikor már magunk is részt veszünk a folyamatban. A gyakorlat magában foglalja a gyümölcs feldolgozását, csonthéjas gyümölcsök esetén a kimagvazást, a beoltást, majd az erjesztést és a pálinka lefőzését. Az elméleti oktatást követően, két hét múlva kerül sor a pálinka lefőzésére. Képzésünk nem ad szakképesítést, de oklevelet állítunk ki annak elvégzéséről.
A tanfolyam a gyümölcsérés függvényében indul, feltétele 400 kg gyümölcs megléte, amit a tanulónak szükséges biztosítania. A képzés elvégzése nincs előtanulmányhoz kötve, bárki jelentkezhet, aki kellő motivációt érez magában, hogy megtanulja és elsajátítsa ezt a különleges szakmát.
A tanfolyam díja 19.000 Ft/fő, plusz 1600 Ft/l a lefőzés díja, amely tartalmazza az általános forgalmi adót és jövedéki adót is.