Menü
Pálinkáink

Családi vállalkozásként már több éve foglalkozunk pálinkafőzéssel és borkészítéssel. Az évek során számos új módszer alakult ki a pálinkafőzéssel kapcsolatban, mi azonban úgy gondoljuk, hogy kellő hozzáértéssel a kisüsti pálinkafőzés eredményezi a legfinomabb pálinkákat. Pálinkafőzdénkben 160 és 450 literes üstökben kétszeres lepárlással és a legnagyobb odafigyeléssel készítjük minőségi pálinkáinkat.

Vendégeink és bérfőzést igénybevevő ügyfeleink részére lehetőséget biztosítunk különböző minőségi pálinkáink megismerésére, a különböző fajta jellemzők bemutatásán át-a pálinkafőzés lépéseinek bemutatásáig. Pálinkáink 50 fokos tüzes magyar italok, amelyeket bérfőzésben készítünk a legfinomabb hazai gyümölcsökből, mint a szilva, barack, birs, körte, alma, meggy, cseresznye és kökény, illetve sokfajta szőlő törköly-és seprőpálinkát is készítünk.

A törkölypálinka valójában az erjesztett szőlőtörköly párlata. Mi az a szőlőtörköly? A szőlőtörköly a szőlőfürtök kipréselése után visszamaradt anyag, amelyben megtalálhatóak a szőlő szár-, héj-és magrészei. A törkölypálinka a szőlő feldolgozása után, a préselésből visszamaradt kocsány, héj és mag erjesztésével, majd lepárolásával születik meg. A seprő-pálinka a borkészítésnek köszönheti létét, ugyanis a borban kialakult alkoholtartalmú seprő lepárlásával jön létre. A lepárlását követően ez az ízletes folyadék is fahordóba kerül, ahol idővel megérlelődik, így nyerve el karakteres íz világát.

Családi szenvedélyünk az ízletes magyar pálinka megalkotása, amelyet már az illatáról is könnyedén felismerni a sokfelé kapható túlcukrozott, pancsolt szeszektől. Segítünk megismerni vendégeinknek a minőségi pálinkákat a fent megnevezett sokszor silány minőségű termékektől-hiszen egészségük megőrzése számunkra mindennél fontosabb!